Wekelijks worden er op de basisschool muzieklessen verzorgd. Momenteel zijn we te gast bij groep 4/5 en komen alle muziekinstrumenten aan bod die je in een fanfare orkest kunt tegenkomen. We gaan dan iets dieper in op de verschillen tussen de instrumenten en er is elke les kort de gelegenheid om het zelf te proberen.

Samen muziek maken is nog veel leuker en een heel belangrijk onderdeel van muziek. Daarom mochten de kinderen van groep 4/5 (samen met broertjes of zusjes) naar de repetitie komen van KleinKunst.

Bij Grandfather’s Clock lag de focus op het slagwerk. Eerst samen een stukje geoefend en daarna meteen uitgevoerd.

Tijdens Creepy Crawlies waren er zoveel kinderen die mee wilde spelen op een blaasinstrument dat we dit stukje 2x hebben uitgevoerd. Eerst weer oefenen, om een mooie toon uit het instrument te krijgen. En dan ook nog even alleen op het mondstuk spelen.

We sloten af met Wellerman waarbij de kinderen en overig publiek konden meezingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.