“Super dat het gelukt is”, zegt Gerard Hilhorst. Zijn missie om de bugel een plek te geven in Het Museum van Nederland is geslaagd. De jury van het nieuwe MAX-programma boog in de derde aflevering van het gelijknamige programma voor de argumenten van Hilhorst dat harmonie- en fanfareorkesten van grote waarde zijn voor de cultuur van Nederland.

Het viel niet mee om muziekexpert Atze de Vrieze, popjournalist bij 3voor12, over de streep te trekken om de bugel als symbool voor de vele muziekverenigingen in Nederland een plaatsje te geven in Het Museum van Nederland. “Toen ik wees op de grote talenten die de bugel heeft voortgebracht en vertelde over de verbindende rol van de harmonie- en fanfareorkesten in de lokale gemeenschappen was hij helemaal om”, vertelt Gerard.

Lees verder op: https://www.klankwijzer.nl/nieuws/artikel/bugel-scoort-plek-in-het-museum-van-nederland/478ae9fecb97

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.